Studeerpil vs Cafeïne capsules

Cafeïne kennen we allemaal. De meesten van ons gebruiken cafeïne door middel van koffie en thee. Zeker tijdens tentamenweken staat het koffiezetapparaat roodgloeiend bij menig student.

Een andere manier om cafeïne binnen te krijgen is via cafeïne capsules. De meeste cafeïne capsules bevatten 200mg cafeïne. Dit is ongeveer gelijk aan 2 redelijk grote koppen koffie. Opvallend is dat cafeïne in poeder vorm beter werkt dan cafeïne in vloeibare vorm.

Zoals in het vorige artikel al werd beschreven verbetert cafeïne de alertheid, de aandacht en het werkgeheugen. Precies wat jij wilt hebben als je de hele week saaie stof moet stampen voor je komende tentamens. Het mooie aan Cafeïne capsules is dat ze erg goedkoop zijn, zo heb je vaak al 100 capsules van 200mg voor €5 tot €10.

Waarom dan niet gewoon voor die goedkope en goedwerkende cafeïne capsules gaan in plaats van de duurdere Studeerpil?

  1. Cafeïne kan een hoop bijwerkingen met zich meebrengen: van een verhoogde hartslag tot een opgejaagd gevoel, tot angstige gevoelens. Studeerpil heeft hier een oplossing voor gevonden door het ingrediënt L-Theanine aan de formule toe te voegen. L-Theanine is een aminozuur dat in kleine hoeveelheden voorkomt in groene thee. Een van de vele voordelen van L-Theanine is zijn kalmerende werking, het zorgt namelijk voor minder stress en angst. Waarschijnlijk kun je nu wel raden waarom wij L-Theanine aan Studeerpil hebben toegevoegd. L-Theanine in combinatie met cafeïne zorgt er namelijk voor dat je minder snel last hebt van de negatieve bijwerkingen van cafeïne.
  2. Dat is natuurlijk niet alles. De combinatie van Cafeïne en L-Theanine zorgt ook voor een verbetering van de mentale prestaties. Deze verbetering is significant groter dan wanneer je beide stoffen apart in zou nemen. Uit onderzoek bleek namelijk dat de combinatie zorgt voor meer aandacht, alertheid en een verbeterde reactietijd.
  3. Verder bevat de Studeerpil het ingrediënt Rhodiola Rosea (Rozewortel), een plant die groeit in de koudere delen van de wereld. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Rhodiola Rosea zorgt voor minder vermoeidheid tijdens stressvolle situaties en het zorgt voor minder stress. In een ander onderzoek werden studenten onderzocht tijdens een stressvolle examenweek. In dat onderzoek werd aangetoond dat Rhodiola Rosea het algehele welzijn en de fysieke fitheid aanzienlijk verbeterde. Daarnaast werd mentale vermoeidheid vermindert en werden de scores op een reeks neuromotorische test verbetert. Last but not least, de studenten die Rhodiola Rosea hadden gebruikt in plaats van de placebo scoorden gemiddeld 8.4% hoger op hun examens.
  4. Naast Cafeïne, L-Theanine en Rhodiola Rosea bestaat Studeerpil uit de volgende ingrediënten: Acetyl-L-Carnitine, Mucuna Pruriens Extract, Vitamine B6 en N-Acetyl-L-Tyrosine. De volledige uitleg van deze natuurlijke ingrediënten zullen we jullie besparen. Wat in ieder geval goed is om te weten, is dat Carnitine er onder andere voor zorgt dat er meer Acetylcholine wordt opgenomen in ons brein. Acetylcholine speelt een belangrijke rol bij aandacht. Verder is Tyrosine een voorloper van de door het lichaam aangemaakte neurotransmitters dopamine en adrenaline, welke zijn betrokken bij leren, aandacht en geheugen. Tyrosine kan de vermindering van het humeur en de mentale prestaties tijdens stressvolle situaties tegengaan. Niet gek als jij midden in je tentamenweek zit!

Waarom je voor losse Cafeïne capsule moet gaan

  • Het is goedkoper

Waarom je voor Studeerpil moet gaan

  • Van cafeïne capsules kun je eerder een opgejaagd/nerveus gevoel krijgen
  • Van cafeïne capsules kun je eerder angstige gevoelens krijgen
  • In de Studeerpil formule zit zowel cafeïne als l-theanine. Deze ingrediënten werken synergetisch met elkaar, oftewel ze versterken elkaars effect
  • Studeerpil bevat naast cafeïne en l-theanine nog 5 andere ingrediënten die bijdragen aan een betere concentratie en ondersteuning van het geheugen