Werkt die Studeerpil nou eigenlijk wel?

Wat mensen vaak denken bij Studeerpil

De naam Studeerpil doet mensen soms denken aan een zogenaamd magisch pilletje waardoor je dagenlang achter elkaar kan studeren en ongelofelijk hoge cijfers gaat halen, iets wat natuurlijk niet waar kan zijn.

In dit artikel gaan we je uitleggen dat de Studeerpil zeker geen magisch pilletje is, maar ook zeker geen broodje aap verhaal.

Het is als eerste belangrijk om te vertellen dat wij nooit een product zouden verkopen dat puur is gebaseerd op een placebo-effect. Wij willen mensen oprecht helpen. Hoe kunnen wij nou ’s nachts met een gerust hart in slaap vallen in de wetenschap dat we jullie zuur verdiende centen aan het aftroggelen zijn.

Hoe komt een voedingssupplement tot stand?

Toen de formulering van de Studeerpil is samengesteld is er dus ook bewust gekeken naar ingrediënten die een bewezen wetenschappelijke werking hebben op concentratie, vermoeidheid, stress en geheugen. Vervolgens is er een selectie gemaakt uit deze ingrediënten, is er gekeken welke ingrediënten goed samengaan en tenslotte is deze selectie van ingrediënten getest onder een groep studenten. De formule die als winnaar uit de koker is gekomen is toen uiteindelijk de Studeerpil geworden.

Wellicht dat je hier nog niet van op de hoogte was, maar in feite gaat dit zo bij elk product dat je tegenkomt. Van producten die je besteld op Bodyenfitshop, tot aan de voedingssupplementen die je terugvindt in de Kruidvat of in de Etos. Er wordt een formulering gekozen op basis van ingrediënten die een bewezen werking hebben op het doel dat het product dient te dienen. Makkelijker gezegd: een product als Studeerpil heeft als doel om de concentratie en het geheugen te verbeteren, dus wordt er gekozen voor ingrediënten die de concentratie en het geheugen ook daadwerkelijk verbeteren.

Toch denken nog veel mensen dat elk potje of zakje dat ze tegenkomen in één van de bekende (web)winkels in zijn volledigheid wetenschappelijk is onderzocht, dus dat de exacte samenstelling en dosering van bijvoorbeeld een voedingssupplement van Body en Fitshop volledig is onderzocht op bijvoorbeeld spiergroei. Helaas is dit vrijwel nooit het geval. De simpele reden hiervoor is dat wetenschappelijk onderzoek voor bedrijven niet te betalen is, het kost te veel geld.

 

Wat is er dan zo wetenschappelijk aan Studeerpil?

Studeerpil bevat 7 (natuurlijke) ingrediënten. Rozewortel (Rhodiola Rosea), Acetyl-L-Carnitine, L-Theanine, Cafeïne, Vitamine B6, N-Acetyl-L-Tyrosine en Mucuna Pruriens.

In feite bestaat Studeerpil uit een verzameling aminozuren, kruiden, vitamine en plantextracten. Een aantal van deze stoffen komt ook voor in onze voeding, echter krijgen we vaak te weinig  binnen voor een optimaal effect. Hieronder zullen we elk ingrediënt stuk voor stuk kort uitleggen. Aan elk voordeel dat het betreffende ingrediënt oplevert zullen we een linkje toevoegen, zodat je direct naar het desbetreffende wetenschappelijke onderzoek kunt gaan.

1. Rozewortel

Officieel ook wel Rhodiola Rosea genoemd. Rozewortel is een plant die groeit in de koude delen van de wereld, onder andere in Ijsland, Scandinavië en in de bergen van China. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Rhodiola Rosea zorgt voor minder vermoeidheid tijdens stressvolle situaties en het zorgt voor minder stress. In een ander onderzoek werden studenten onderzocht tijdens een stressvolle examenweek. In dat onderzoek werd aangetoond dat Rhodiola Rosea het algehele welzijn en de fysieke fitheid aanzienlijk verbeterde. Daarnaast werd mentale vermoeidheid vermindert en werden de scores op een reeks neuromotorische test verbetert. Last but not least, de studenten die Rhodiola Rosea hadden gebruikt in plaats van de placebo scoorden gemiddeld 8.4% hoger op hun examens.

2. Acetyl-L-Carnitine

Carnitine is een antioxidant die wij zelf ook aanmaken in onze lever en nieren. Carnitine zorgt er onder andere voor dat er meer Acetylcholine wordt opgenomen in ons brein. Acetylcholine speelt een belangrijke rol bij aandacht en het kortetermijngeheugen.

3. L-Theanine

L-Theanine is een aminozuur dat onder andere voorkomt in groene thee. L-Theanine heeft van nature een kalmerende werking, het zorgt namelijk voor minder stress en angst. Ook heeft L-Theanine een significant effect op de mentale alertheid.

4. Cafeïne

Cafeïne kent eigenlijk iedereen wel, bijvoorbeeld van koffie of energy drinks. Cafeïne verbetert de alertheid, de aandacht en het werkgeheugen.

De combinatie van Cafeïne en L-Theanine

Heb jij wel eens een opgejaagd gevoel als je koffie hebt gedronken? Dat ligt dan waarschijnlijk aan de cafeïne in je kop koffie. Cafeïne kan bij sommige mensen zorgen voor een nerveus/opgejaagd gevoeld.

De oplossing daarvoor hebben wij gevonden door L-Theanine toe te voegen aan Studeerpil. Zoals je hierboven al kon lezen heeft L-Theanine een kalmerende werking. L-Theanine in combinatie met cafeine zorgt ervoor dat je minder snel last hebt van de eventuele negatieve bijwerkingen van cafeïne.

Verder zorgt de combinatie van cafeïne en l-theanine voor een verbetering van de mentale prestaties. Deze verbetering is significant groter dan wanneer je beide stoffen apart in zou nemen. Uit onderzoek bleek namelijk dat de combinatie zorgt voor meer aandacht, alertheid en een verbeterde reactietijd.

5. Vitamine B6

Vitamine B6 is één van de 8 B-Vitaminen en vind je terug in iedere cel van je lichaam. Vitamine B6 speelt een belangrijke rol in de aanmaak van neurotransmitters zoals dopamine, welke een belangrijke rol speelt bij aandacht en geheugen. Vitamine B6 heeft dan ook vooral een indirecte werking, toch kwam uit onderzoek naar voren dat Vitamine B6 de geheugenprestaties kan verbeteren.

6. N-Acetyl-L-Tyrosine

In de Studeerpil formule hebben wij gekozen voor N-Acetyl-L-Tyrosine in plaats van de standaard L-Tyrosine. Het voordeel hiervan is dat N-Acetyl-L-Tyrosine een hogere biologische beschikbaarheid heeft en dus beter wordt opgenomen.

Tyrosine is een voorloper van de door het lichaam aangemaakte neurotransmitters dopamine en adrenaline, welke zoals gezegd zijn betrokken bij leren, aandacht en geheugen. Tyrosine kan de vermindering van het humeur en de mentale prestaties tijdens stressvolle situaties tegengaan. Niet gek als jij midden in je tentamenweek zit!

7. Mucuna Pruriens

Het Mucuna Pruriens extract is afkomstig van de fluweelboom en is een natuurlijke bron van L-Dopa. L-Dopa is de voorloper van de neurotransmitter dopamine. Net als het ingrediënt N-Acetyl-L-Tyrosine, speelt Mucuna Pruriens dus een grote rol in de aanmaak van dopamine. De neurotransmitter die betrokken is bij leren, aandacht en geheugen.

Kortom

Studeerpil is absoluut geen magisch pilletje. Op nummer 1 voor een betere concentratie staan altijd slaap, beweging en voeding. Toch zie je aan de wetenschappelijke referenties en de vele goede reviews dat Studeerpil wel net dat extra steuntje in de rug kan zijn, op de momenten dat je echt moet knallen. Wij zijn dan ook de eerste om toe te geven dat niet iedereen die Studeerpil gebruikt baat heeft bij het product. Van onze klanten is ongeveer 90% direct super enthousiast, 5% van de klanten heeft wat tijd nodig om aan het effect te wennen (door de juiste dosering te vinden bijvoorbeeld) en 5% heeft geen baat bij ons product. Dit is erg begrijpelijk, want zo staat de auteur van dit artikel bij 1 kop koffie al te stuiteren, terwijl zijn vriendin na 3 koppen koffie zo in slaap kan vallen. Elk lichaam is anders, bij iedereen worden stoffen anders opgenomen. Om deze reden hebben wij een ‘niet goed-geld terug garantie‘ in het leven geroepen, dus zo betaal je nooit voor iets dat je niet gebruikt.

Heb jij zelf ook moeite met concentreren tijdens het studeren? Lees dan even deze 10 tips door die jou gaan helpen om een hoger cijfer te halen.

Wat anderen over de Studeerpil zeggen

OOK EENS PROBEREN?

KIES JOUW PAKKET EN KIES JOUW KORTING

Starter

€19.99

✓ 30 Capsules
✓ Natuurlijke Ingrediënten
✓ Ondersteunt Concentratie
✓ Ondersteunt Geheugen

BESTELLEN

Basis

€34.99

✓ €4,99 Korting
✓ 60 Capsules
✓ Natuurlijke Ingrediënten
✓ Ondersteunt Concentratie
✓ Ondersteunt Geheugen

BESTELLEN

Pro

€45.99

✓ €13.98 Korting
✓ 90 Capsules
✓ Natuurlijke Ingrediënten
✓ Ondersteunt Concentratie
✓ Ondersteunt Geheugen

BESTELLEN

Starter

€19.99

✓ 30 Capsules
✓ Natuurlijke Ingrediënten
✓ Ondersteunt Concentratie
✓ Ondersteunt Geheugen

BESTELLEN

Basis

€34.99

✓ €4,99 Korting
✓ 60 Capsules
✓ Natuurlijke Ingrediënten
✓ Ondersteunt Concentratie
✓ Ondersteunt Geheugen

BESTELLEN

Pro

€45.99

✓ €13.98 Korting
✓ 90 Capsules
✓ Natuurlijke Ingrediënten
✓ Ondersteunt Concentratie
✓ Ondersteunt Geheugen

BESTELLEN