Ingrediënten

Wat veel mensen vergeten is dat het brein brandstof verbruikt om te doen wat het doet, zeker als je hard aan het studeren bent gaat dit verbruik harder dan je denkt. Studeerpil zorgt ervoor dat er genoeg brandstof beschikbaar is voor het brein, zodat het optimaal kan presteren.

Studeerpil bevat 7 (natuurlijke) ingrediënten: Rhodiola Rosea, Acetyl-L-Carnitine, L-Theanine, Cafeïne, Vitamine B6, N-Acetyl-L-Tyrosine en Mucuna Pruriens.

In feite bestaat Studeerpil uit een verzameling aminozuren, kruiden, vitamine en plantextracten. Een aantal van deze stoffen komt ook voor in onze voeding, echter krijgen we vaak te weinig  binnen voor een optimaal effect.

1. Rhodiola Rosea

Officieel ook wel Rhodiola Rosea genoemd. Rozewortel is een plant die groeit in de koude delen van de wereld, onder andere in Ijsland, Scandinavië en in de bergen van China. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Rhodiola Rosea zorgt voor minder vermoeidheid tijdens stressvolle situaties en het zorgt voor minder stress. In een ander onderzoek werden studenten onderzocht tijdens een stressvolle examenweek. In dat onderzoek werd aangetoond dat Rhodiola Rosea het algehele welzijn en de fysieke fitheid aanzienlijk verbeterde, daarnaast werd mentale vermoeidheid vermindert en werden de scores op een reeks neuromotorische test verbetert. Last but not least, de studenten die Rhodiola Rosea hadden gebruikt in plaats van de placebo scoorden gemiddeld 8.4% hoger op hun examens.

2. Acetyl-L-Carnitine

Carnitine is een antioxidant die wij zelf ook aanmaken in onze lever en nieren. Carnitine zorgt er onder andere voor dat er meer Acetylcholine wordt opgenomen in ons brein. Acetylcholine speelt een belangrijke rol bij aandacht en het kortetermijngeheugen.

3. L-Theanine

L-Theanine is een aminozuur dat onder andere voorkomt in groene thee. L-Theanine heeft van nature een kalmerende werking, het zorgt namelijk voor minder stress en angst. Ook heeft L-Theanine een significant effect op de mentale alertheid.

4. Cafeïne

Cafeïne kent eigenlijk iedereen wel, bijvoorbeeld van koffie of energy drinks. Cafeïne verbetert de alertheid, de aandacht en het werkgeheugen.

De combinatie van Cafeïne en L-Theanine

Heb jij wel eens een opgejaagd gevoel als je koffie hebt gedronken? Dat ligt dan waarschijnlijk aan de cafeïne in je kop koffie. Cafeïne kan bij sommige mensen zorgen voor een nerveus/opgejaagd gevoeld.

De oplossing daarvoor hebben wij gevonden door L-Theanine toe te voegen aan Studeerpil. Zoals je hierboven al kon lezen heeft L-Theanine een kalmerende werking. L-Theanine in combinatie met cafeine zorgt ervoor dat je minder snel last hebt van de eventuele negatieve bijwerkingen van cafeïne.

Verder zorgt de combinatie van cafeïne en l-theanine voor een verbetering van de mentale prestaties. Deze verbetering is significant groter dan als je beide stoffen apart in zou nemen. Uit onderzoek bleek namelijk dat de combinatie zorgt voor meer aandacht, alertheid en een verbeterde reactietijd.

5. Vitamine B6

Vitamine B6 is één van de 8 B-Vitaminen en vind je terug in iedere cel van je lichaam. Vitamine B6 speelt een belangrijke rol in de aanmaak van neurotransmitters zoals dopamine, welke een belangrijke rol speelt bij aandacht en geheugen. Vitamine B6 heeft dan ook vooral een indirecte werking, toch kwam uit onderzoek naar voren dat Vitamine B6 de geheugenprestaties kan verbeteren.

6. N-Acetyl-L-Tyrosine

In de Studeerpil formule hebben wij gekozen voor N-Acetyl-L-Tyrosine in plaats van de standaard L-Tyrosine. Het voordeel hiervan is dat N-Acetyl-L-Tyrosine een hogere biologische beschikbaarheid heeft en dus beter wordt opgenomen.

Tyrosine is een voorloper van de door het lichaam aangemaakte neurotransmitters dopamine en adrenaline, welke zoals gezegd zijn betrokken bij leren, aandacht en geheugen. Tyrosine kan de vermindering van het humeur en de mentale prestaties tijdens stressvolle situaties tegengaan. Niet gek als jij midden in je tentamenweek zit!

7. Mucuna Pruriens

Het Mucuna Pruriens extract is afkomstig van de fluweelboom en is een natuurlijke bron van L-Dopa. L-Dopa is de voorloper van de neurotransmitter dopamine. Net als het ingrediënt N-Acetyl-L-Tyrosine, speelt Mucuna Pruriens dus een grote rol in de aanmaak van dopamine. De neurotransmitter die betrokken is bij leren, aandacht en geheugen.

Bestel nu

BESTELLEN